Syltede grønne figner

Har du adgang til et figentræ, så lad ikke de sidste grønne umodne figner gå til spilde. I stedet kan du forvandle dem til lækkert tilbehør til ost, dessert eller andet. Se nedenfor, hvordan du bærer dig ad.

Du skal bruge:

  •     500 g. grønne umodne figner
  •     350 g. brun farin
  •     3 spsk. ahornsirup
  •     1/2 spiseske sennepsfrø
  •     5 laurbærblade
  •     5 sorte peberkorn
  •     1/2 tsk kardemomme eller 3 flækkede kardemommekapsler
  •     4 cm. ingefær
  •     1 dl. vand
  •     1/2 l. æbleeddike (se hvordan du laver din egen sunde, fermenterede eddike her)

Vask fignerne og skær toppen (det lille stykke gren) af. Kog dem i rigeligt vand i ca. 45 min. De må ikke blive for bløde, men stadig have bid.

Sæt lagen over. Kom alle ingredienser op i en gryde, og lad den koge op. Sluk så for varmen, og lad lagen stå.

Når fignerne er kogt færdige, drænes vandet fra og fignerne kommes i lagen. Lad det hele få endnu et opkog og kom figner og lage på glas og sæt glassene på køl. Lad det trække minimum en uge.

Brug fignerne til ost eller is eller kager – eller nyd dem alene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × one =