Saltbagt rødbede med estragoncreme

Du skal bruge:

  • 2 store rødbeder
  • 500 gr. Havsalt
  • Rosenblade (eller andre spiselige blomster til pynt)
  • Rugbrødsflager (uden salt), bisquits knækbrød eller andet sprødt
  • Frisk estragon
  • 2 dl græsk oatly creme fraiche
  • 1 spsk tørret estragon
  • 1 lille løg

 

Tænd for ovnen på 200 grader.

Skyl rødbederne grundigt. Dæk bunden af et lille ildfast fad og læg rødbederne i. Dæk rødbederne med resten af saltet og kom fadet i ovnen. Bag i 1½ – 2 timer til rødbederne er møre. Dette kan du tjekke ved at stikke en kødnål igennem salt og ind i rødbeden. Når nålen går til midten af rødbeden uden modstand er den færdigbagt.

Tag fadet ud af oven og lade det hele køle af inden du befrier rødbederne fra deres salthule.

Herefter trækker/skraber du skrællen af og skærer den i pæne ensartede tern.

Hak løget fint og bland det i creme fraichen sammen med estragon.

Anret rødbeden på  rugbrødsknas, bisquits, knækbrød eller andet sprødt. Evt. som en halvcirkel, som på billedet her og fordel estragoncreme på i mellem rødbedeternene og pynt af med blomsterblade og blade fra frisk estragon.

Tip: Rødbede og creme er også utrolig lækkert, som sandwichfyld

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × two =