Grønne madpandekager af rester

Forleden stod jeg med lidt broccoli, der trængte til, at blive brugt. Jeg havde desuden lidt persille, som var på det sidste og en halv banan for at det ikke skal være løgn 🙂

Da vi jo ikke er meget for, at smide noget ud her på gården blev blandingen tryllet om til vildt lækre grønne pandekager.

Du skal bruge

  • ½ agurk
  • 1 håndfuld broccoli uden den store stilk
  • ½ banan
  • 1 knold ingefær
  • en håndfuld persille
  • revet citronskal fra ½ citron
  • 4 dl. vand
  • 4-5 spsk hvedemel (eller en glutenfri version, hvis det ønskes)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • olie til stegning

Blend broccoli, agurk, banan, ingefær, persille, citronskal, salt og vand og hæld det i en skål. Tilsæt mel og bagepulver og pisk det godt. Blandingen skal være lidt tykkere end almindelig pandekagedej.

Varm nu en lille pande op og kom en tsk. olie på i midten. Når panden er varm kommer du lidt dej på og lader det stege færdig på begge sider. Fortsæt til dine rester er væk.

Jeg har serveret pandekagerne med

  • enten lidt dampet blomkål og ristede hasselnødder
  • eller broccolistilken ristet af i lidt soyasauce drysset med ristede sesamkerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 11 =