- 500 g rensede hybenfrugter
- 3 stk. æbler
- 1-2 fed hvidløg
- 1 stk chili (alt efter hvor stærk man ønsker sin gazpacho)
- 1 dl god olivenolie
- 3 spsk. æbleeddike eller rødvinseddike
- 1 smule salt og peber
Rens hybenfrugterne, pil hvidløget og skræl æblerne.
Skær alle grøntsager og frugter i mindre stykker og blend det hele sammen med olivenolie, eddike, salt og peber. Tilsæt gerne en smule vand undervejs så suppen alle bliver for tyk. Smag til med eddike, salt og peber.
Kom suppen i køleskabet til den skal serveres.
Serveres gerne med finthakkede æbler og hyben samt en smule olivenolie og friskkværnet sort peber.
Tip: Når du skal rense dine bær synes jeg det fungerer nemmeste at komme hyben i en blender sammen med ca. den dobbelte mængde vand og herefter blende med ganske korte puls til alle hyben har åbnet sig og stenene er skilt fra kødet. Stenene vil nu flyde ovenpå og er lige til at skimme fra.
Se mere om bær fra vilde roser her.